Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj zrekonstruuje oddělení JIP broumovské nemocnice za 25 milionů korun

Královéhradecký kraj realizuje další investici do budovy broumovské nemocnice. Rada schválila výsledek veřejné zakázky na rekonstrukci oddělení jednotky intenzivní péče za více jak 25 milionů korun včetně DPH.

„Schválili jsme výsledek veřejné zakázky na rekonstrukci oddělení JIP broumovské nemocnice, na kterou jsme obdrželi jedinou nabídku. Nabídku ve výši 25 milionů korun včetně DPH podalo Broumovské stavební sdružení, s. r. o. Finance na tento projekt jsou alokovány v krajském rozpočtu,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar. „Doufáme, že stavební práce budou hotové nejpozději začátkem roku 2019,“ doplnil Cabicar.

V rámci rekonstrukce proběhnou stavební úpravy druhého podlaží, kde vzniknou nové pokoje oddělení JIP, dohledové pracoviště, vyšetřovna, hygienické zázemí i zázemí pro zaměstnance a pracovny pro lékaře. V ostatních podlažích dojde k dílčím zásahům spojených zejména s úpravou technických místností a rozvodů.

Stavební úpravy proběhnou za plného provozu nemocnice. Celkové náklady projektu přesáhnou 25,6 milionů korun včetně DPH.

Broumovská nemocnice je od roku 2006 součástí Oblastní nemocnice Náchod, a. s. Poskytuje zdravotní péči pro spádovou oblast Broumovska a Policka s přibližně 27 tisíci obyvatel. V broumovské nemocnici se nachází 35 lůžek interního oddělení s 24hodinovou akutní ambulancí, 8 lůžek na samostatné multidisciplinární jednotce intenzivní péče a zhruba 66 lůžek následné péče.

Tisková zpráva | Foto nemocnicenachod.cz

Štítky nemocnice, Broumov, modernizace, JIP, jednotka intenzivní péče, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, Aleš Cabicar, Oblastní nemocnice Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zrekonstruuje oddělení JIP broumovské nemocnice za 25 milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.