Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chřipek v Královéhradeckém kraji výrazně přibylo, hrozí epidemie

V Královéhradeckém kraji v tomto týdnu o 36 procent přibylo akutních respiračních onemocnění a chřipky. Hygienici v kraji k dnešku evidovali 1519 nemocných na 100 tisíc obyvatel a situaci označili jako stav před nástupem epidemie. Kvůli chřipce zatím v kraji jeden člověk zemřel a 13 případů onemocnění bylo velmi vážných.

Zákaz návštěv již minulý týden vyhlásila krajská nemocnice Jičín a dnes se k ní přidaly se zákazem návštěv Fakultní nemocnice Hradec Králové a krajská nemocnice v Trutnově. „Na pokraji chřipkové epidemie je také Rychnov nad Kněžnou, kde se o případném omezení návštěv rozhodne po víkendu," uvedla mluvčí krajských nemocnic Magdaléna Doležalová.

Nárůst nemocnosti hygienici zaznamenali ve všech věkových skupinách. Rostl i počet případů klinicky závažných onemocnění chřipkou. „Situaci v rámci kraje hodnotíme jako období před nástupem epidemického výskytu," uvedli hygienici. Nejvyšší nemocnost byla tento týden na Jičínsku a Rychnovsku. Nejméně nemocných bylo hlášeno z Hradecka.

Loni na začátku února byla situace s chřipkovými onemocněními obdobná. Hygienici tehdy evidovali 1414 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Vypuknutí epidemie loni ohlásili 9. února.

Autoři

Štítky zdraví, nemocnice, chřipka, Královéhradecký kraj, epidemie, nemoc, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Trutnov, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipek v Královéhradeckém kraji výrazně přibylo, hrozí epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.