Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji stouply počty chřipek a respiračních onemocnění

V Královéhradeckém kraji v tomto týdnu přibylo akutních respiračních onemocnění a chřipky. Hygienici v kraji evidují 1118 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, ve třetím lednovému týdnu to bylo 971 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Přes nárůst počtu nemocných nejde podle hygieniků o epidemii. V kraji se zatím objevilo šest případů klinicky závažného onemocnění chřipkou.

„Přesto, že postupně narůstají laboratorně potvrzené případy nejen respiračních viróz, ale i chřipky, a to zejména u hospitalizovaných pacientů, nemocnost související s výskytem respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového charakteru je stále na neepidemické úrovni," uvedli hygienici. Nejvyšší nemocnost byla na Jičínsku a Trutnovsku, naopak nejméně nemocných bylo nahlášeno z Královéhradecka.

Od začátku roku nemocnost kolísá, ve druhém lednovém týdnu bylo 1027 nemocných a v prvním 712 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Loni ve čtvrtém lednovém týdnu byla situace s chřipkovými onemocněními v kraji mírně horší. Nemocných bylo tehdy 1260 na 100 tisíc obyvatel, tedy klidná situace. Nejvyšší nemocnost byla tehdy zaznamenána na Jičínsku, naopak nejméně nemocných bylo na Rychnovsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Královéhradecký kraj, nemoc, okres Jičín, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji stouply počty chřipek a respiračních onemocnění  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.