Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Světový den polykání se blíží. Fakultní nemocnice nabídne bezplatné vyšetření

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Hradec Králové připravila na 12. prosince Den otevřených dveří v Poradně pro poruchy polykání. Pro zájemce bude od 8:00 do 14:00 hodin připraveno bezplatné vyšetření. Akce se koná u příležitosti 8. světového dne polykání (8th World Swallowing Day).

„Vyšetření je určené pro lidi, kteří mají potíže s polykáním, při jídle nebo pití je trápí kašel, necíleně hubnou, případně mají při polykání bolesti,“ řekl mluvčí fakultní nemocnice Jakub Sochor. 

U většiny pacientů lze podle specialistů očekávat běžné ORL diagnózy, které je možné řešit ve všeobecné  ambulanci. Část pacientů lze poté k podrobnějšímu vyšetření objednat do specializované Poradny pro poruchy polykání při ORL klinice.

Cílem 8. světového dne polykání je zvýšit mezi zdravotnickými pracovníky i mezi veřejností informovanost o normálním polykání a o poruchách polykání, jejich příčinách, možnosti časné diagnostiky, komplikacích a managementu poruch polykání.

Autoři | Foto FNHK

Štítky polykání, problém, zdraví, vyšetření, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Světový den polykání se blíží. Fakultní nemocnice nabídne bezplatné vyšetření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.