Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jungmannově ulici vyrostl fitpark pro seniory, nabízí 12 cvičebních strojů

V Jungmannově ulici vyrostl fitpark pro seniory, na místě je nainstalováno 12 strojů, každý je zaměřený na jiný pohyb. Město je pořídilo za 340 tisíc korun, využilo k tomu dotaci, kterou získalo za vítězství v soutěži Obec přátelská rodině a seniorům 2018.

„Nejen fitparky, ale veškeré proseniorské aktivity jsou přirozenou iniciativou každého města přátelského k seniorům, městem, kde senioři žijí plnohodnotně, aktivně, zdravě a bezpečně. Jde o aktivitu naplňující Koncepci podpory pozitivního, aktivního a zdravého stárnutí v Hradci Králové, kterou přijalo zastupitelstvo města,“ řekl mluvčí magistrátu Petr Vinklář.

Do systému fitparků spadají i obdobné hřiště, zaměřené na jiné, spíše mladší cílové skupiny. Jde například o parkourový fitpark u soutoku, workoutové hřiště blízko areálu Hvězda, nebo také dětské dopravní hřiště v Třebši či skate park v Šimkových sadech. 

Jungmannova ulice není jediným místem v Hradci, kde se s takovými cvičebními prvky lze setkat. Podobný fitpark je i v blízkosti objektů Harmonie I a Harmonie II, kde má město byty pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením. Zacvičit si venku lze i v lokalitě Háječek na Slezském Předměstí.

„Ohlasy na veřejná sportoviště jsou velmi kladné. Jde o doplnění sítě otevřených hřišť a sportovišť při základních školách. Fitparky umožňují jiné aktivity, které na dětských a školních hřištích nelze provozovat,“ dodal Vinklář.

Autoři | Foto TSHK

Štítky stroj, senior, fitpark, Jungmannova, Hradec Králové, Třebeš

V Jungmannově ulici vyrostl fitpark pro seniory, nabízí 12 cvičebních strojů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.