Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Náchod bude mít nová pracoviště rentgenu a ultrazvuku

Krajská Oblastní nemocnice Náchod zahájila rekonstrukci pracovišť ultrazvuku a rentgenu za 14,3 milionu korun. Radiologické oddělení by po přestavbě mělo od jara příštího roku nabídnout pacientům i zdravotnickému personálu lepší prostředí, řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Magdaléna Doležalová.

Rekonstrukce se dotkne pracovišť radiologického oddělení na třech místech v areálu nemocnice. Stavbaři ji udělají za plného provozu, takže některá pracoviště budou kvůli stěhování na čas mimo provoz.

Stávající pracoviště ultrazvuku se přemění na skiagraf a prostory ředitelství na ultrazvukové vyšetřovny. Ředitelství se provizorně přestěhuje do prostor, z nichž se před časem odstěhovala ambulantní rehabilitace. Z rentgenového pracoviště bude vyšetřovna ultrazvuku. Stavbaři postaví pro personál nové šatny, lékařské pokoje a recepci s kartotékou.

Od dubna kraj v náchodské nemocnici nákladem 1,3 miliardy korun buduje dva nové nemocniční pavilony. Hotové by měly být zhruba v polovině roku 2020. Přestavba radiologického oddělení ve stávajících budovách součástí výstavby nových pavilonů není. Její součástí nebyla ani letošní investice 16 milionů korun do nové ambulantní rehabilitace, která vznikla rozšířením budovy technického úseku nemocnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Náchod, Oblastní nemocnice Náchod, Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s., rentgen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Náchod bude mít nová pracoviště rentgenu a ultrazvuku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.