Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Fakultní nemocnice otevřela pro pacienty unikátní Plicní park

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes otevřela první část Plicního parku, který pomůže pacientům s rehabilitací při léčbě chronických plicních onemocnění. Podle nemocnice se jedná o první zařízení tohoto typu ve střední Evropě

První část parku byla vybudována na dosud nevyužívaném pozemku se vzrostlými stromy za plicním pavilonem. V první etapě došlo k realizaci základní části parku s rehabilitačními stroji či prostory se zábradlím jako oporou při tréninku chůze. V dalších etapách budou vybudovány například chodníky se záměrnými terénními nerovnostmi pro nácvik stability chůze či relaxační klidové zóny.

Vybudování první části parku stálo zhruba dva miliony korun, které se podařilo získat díky sponzorům a dárcům. Celkem by výstavba celého parku měla stát necelých pět milionů korun.

„Cvičení v příjemném prostředí parku může pomoci změnit návyky pacientů, které často nemoc upoutá do domácí izolace. Plicní rehabilitace pod správným vedením prokazatelně zlepšuje toleranci zátěže a denní aktivitu nemocných,“ chválí projekt primář Plicní kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové Vratislav Sedlák.

Mimo dobu rehabilitace pacientů bude park přístupný také veřejnosti.

Autoři

Štítky nemocnice, Plicní park, zdraví, modernizace, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Fakultní nemocnice otevřela pro pacienty unikátní Plicní park  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.