Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci hradecké městské policie se zúčastní akce Jehla 2018

I v letošním roce se hradecká městská policie zúčastní celorepublikové akce „Jehla“, která se koná 17. dubna. Zapojí se 15 strážníků.

Jejím cílem je kontrola dětských hřišť a pískovišť. Strážníci během své služby postupně projdou více než 50 dětských hřišť a pískovišť. Tuto preventivní činnost vykonávají hlídky hradeckých strážníků na celém území města celoročně. V rámci této činnosti strážníci úzce spolupracují i se školskými zařízeními a organizací Laxus, která pracuje s drogově závislými osobami. Tato spolupráce trvá již desátým rokem, a proto se povedlo vytvořit efektivní metodiku, díky které na ulici skončí jenom zlomek z celkového počtu cca 100 000 distribuovaných injekčních stříkaček ročně.

Současně byl vypracován účinný systém opatření, který je aktivován v případě nálezu injekčního materiálu v bezprostřední blízkosti dětských hřišť a školských zařízení. Ročně se jedná jenom o několik případů. I proto si strážníci vedou elektronickou mapu nálezů, aby mohli pružně reagovat na vznik nových rizikových lokalit.

Počet nalezených injekčních stříkaček, které strážníci v loňském roce předali k odborné likvidaci, dosáhl čísla 839 kusů. V rámci prevence se s touto problematikou seznamují děti již od mateřských škol a učí se, jak se zachovat v případě nálezu injekčního materiálu. Tato prevence se v průběhu let ukázala jako velmi účinná.

V případě nálezu injekčního materiálu okamžitě kontaktujte tísňovou linku 156. Nezahazujte ho do odpadkového koše a v žádném případě se ho nedotýkejte. Zabraňte ostatním k jakékoli manipulaci s tímto infekčním materiálem.

Tisková zpráva | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky materiál, dětské hřiště, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci hradecké městské policie se zúčastní akce Jehla 2018  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.