Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Základna záchranky v Temném Dole se začne stavět nejdříve na jaře

Výstavba výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v Temném Dole v Krkonoších začne nejdříve příští rok na jaře. Původně se počítalo s tím, že stavební práce budou zahájeny letos. Hradeckému kraji se už poněkolikáté nepodařilo sehnat v soutěži stavební firmu. Vyplynulo to z vyjádření zástupců vedení hradeckého kraje na zasedání krajského zastupitelstva.

„Temný Důl je jedním z projektů, které se v delším časovém horizontu nedaří vysoutěžit. Není to z důvodu, že by byla chyba na naší straně, ale z důvodu, že výrobní kapacity na stavebním trhu jsou v současnosti velmi těžko dostupné,“ řekl náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Kraj schválil podporu projektu před rokem a půl a nyní běží třetí kolo soutěže. „Doufáme, že přes zimu se podaří najít dodavatele a začne se stavět na jaře příštího roku,“ řekl krajský radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Náklady na vybudování základny záchranářů v Temném Dole se odhadují na 36 milionů korun, kolem 80 procent by měla krýt dotace z evropského fondu. Základna má zlepšit a zrychlit dostupnost zdravotnické péče v horských střediscích východních Krkonoš, například v Peci pod Sněžkou a v Horní Malé Úpě. Především v zimě je dostupnost horských oblastí, kam jezdí tisíce rekreantů, obtížná.

Kraj je při shánění stavební firmy neúspěšný i v případě plánované rekonstrukce předválečné pohraniční pevnosti Dobrošov na Náchodsku. Kraj chce investovat do oprav areálu více než 94 milionů korun. První soutěž kraj zrušil, protože se do něj přihlásila jedna stavební firma, která na vlastní žádost odstoupila. Další chce kraj vypsat ještě letos.

Autoři | Foto ZZS KHK

Štítky záchranná služba, Královéhradecký kraj, Temný Důl, Krkonoše, jaro, soutěž, stavební firma, Aleš Cabicar, TOP 09, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základna záchranky v Temném Dole se začne stavět nejdříve na jaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.