Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Imaginární koniny ožívají v jičínském muzeu

Interaktivní výstava bratří Formanů a jejich přátel s názvem Konírna imaginární proměnila galerii jičínského muzea v prostor, kde ožívají sny malých a velkých návštěvníků. Pracovníci jičínského muzea si pro školáky nachystali zajímavý doprovodný program, který nazvali Muzejní koniny. Hlavním tématem se stává právě kůň.

„Jedná se o jedinečný edukační program, do kterého se zapojují téměř všichni odborní pracovníci muzea. Přibližuje školám nikoliv pouze téma, o kterém je řeč, ale i obory v muzeu zastoupené. Program je celkově směřován na přiblížení muzea školám a nabízí se jako velmi vhodná doplňková aktivita pro školní mládež. Lze očekávat, že jičínské muzeum bude v takovémto přístupu pokračovat i v budoucnu,“ uvádí ředitel muzea Michal Babík.

„Nabídka edukačního programu pro školy je jedinečná, oživí způsob vyučování a žáci si kromě nových znalostí odnesou i spoustu netradičních zážitků,“ říká náměstkyně pro oblast školství Martina Berdychová.

Během připraveného programu žáci základních škol získají informace o koních z různých oborů, které jsou v muzeu zastoupeny. Kunsthistorička dětem představí některé jezdecké sochy, archeoložka je svým vyprávěním seznámí s archeologickými nálezy a díky historičce se dozví, jak se dříve na koních cestovalo nebo například kolik měl Albrecht z Valdštejna koní a jak byli ustájeni. Bájné postavy koní, jako je jednorožec a kentaur, dětem představí knihovnice jičínského muzea. Celý program provází zvuk heligonky. Kdo chce, může si třeba o koních i zazpívat.

„Konírna imaginární – výstava k vidění, hraní a objevování aneb ustájené umění nevycválaných umělců“ obsadí prostory bývalé Valdštejnovy konírny od 13. dubna do 16. září 2018. Za první dva měsíce výstavu navštívilo již přes dva tisíce návštěvníků a aspiruje na jednu z nejlépe navštěvovaných akcí jičínského muzea posledních let.

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky Imaginární koniny, program, vzdělání, Muzejní koniny, muzeum, konírna, Albrecht z Valdštejna, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imaginární koniny ožívají v jičínském muzeu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.