Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Děti a žáci budou rozvíjet technické dovednosti

Podpořit polytechnické vzdělání a rozvoj talentů má krajský dotační program, v němž se mezi 27 žadatelů rozdělí 1,43 milionu korun.

Žadateli jsou mateřské a základní školy jiných zřizovatelů z celého kraje. Výše podpory na jeden projekt se pohybuje v řádu desítek tisíc korun, za něž se dětem pořizují například polytechnické i robotické stavebnice, Lego, vybavení dílen, fotografické vybavení, ale i knížky psané v angličtině.

„Smyslem tohoto dotačního programu je zlepšit manuální dovednosti dětí a vzbudit u nich zájem o technické obory. Ekonomika se již dnes potýká s akutním nedostatkem technicky vzdělaných pracovníků,“ vysvětlil radní Pavel Hečko, který je odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Celkem bylo podáno 29 žádostí o celkovou částku 1,6 milionu korun. Dvě žádosti musely být vyřazeny pro nesplnění podmínek. Podpořeno tak bude 27 žadatelů, kteří si rozdělí 1,43 milionu.

Poskytnutí dotací musí ještě schválit Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje. Projekty se budou realizovat od 1. 8. 2018 do 31. 7. 2019.

Z vlastních prostředků kraje rozpočtovaných pro oblast školství byl rozvoj technických dovedností u žáků podpořen také ve školách zřizovaných krajem. Oblast polytechnického vzdělávání částkou ve výši 2,8 milionu korun a podpořeno bylo mnoho velmi zajímavých záměrů. Školy se vybavily například robotickými stavebnicemi, novými laboratorními sadami, čidly a materiálem pro technické kroužky. Podpora patří i novým aktivitám v oblasti digitálního vzdělávání.

Na oblast vzdělávání a rozvoj talentů krajské školy obdržely částku 950 000 Kč. Podpořeny byly také projekty podané do oblasti prevence rizikového chování, volnočasových aktivit, sportu a tělovýchovy vcelkové výši 1 819 000 Kč.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky vzdělávání, dotace, příspěvek, školství, projekt, Pavel Hečko, Lego, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti a žáci budou rozvíjet technické dovednosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.