Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Univerzita zůstane otevřená i přes léto. Míří sem dvě stovky zahraničních studentů z celého světa

V rámci letních škol se bude na hradecké univerzitě učit i během prázdnin. Do Hradce míří dvě stě zahraničních studentů z desítek světových zemí.

„Internacionalizace je jednou z priorit naší univerzity. Studenti partnerských zahraničních vysokých škol mají každoročně veliký zájem o letní školy v Hradci Králové. Většina studentů pak letní školu využívá jako aklimatizaci před semestrálním pobytem následně stráveným v České republice,“ říká o letní výuce na UHK rektor Kamil Kuča.

Nejvíc na informatice

Největší letní školu co do počtu účastníků nabízí Fakulta informatiky a managementu(FIM UHK), kde je aktuálně registrováno 128 zahraničních studentů ze sedmi partnerských univerzit hlavně asijského kontinentu, což je stoprocentní nárůst počtu studentů ve srovnání s minulým rokem. Letní škola CZECH IT OUT 2019 tu potrvá od 8. července do 5. srpna. 

„V průběhu celého měsíce jsme pro studenty připravili takový doprovodný program, kterým jim chceme přiblížit historii i současný život v České republice. Zařadili jsme například oblíbenou prohlídku Pevnosti Josefov, návštěvu hradu Valdštejn, procházku po Starém Městě pražském, exkurzi nebo večerní program hradecké observatoře,“ říká vedoucí Institutu dalšího vzdělávání FIM UHK Helena Holubičková. Základní výuka je rozdělena do dvou odborně zaměřených proudů – Modern Information Technologiesa Business and Intercultural Studies. Výuku pak doplní exkurze v zajímavých a významných firmách jako jsou Petrof, spol. s. r. o., Elega, spol. s r.o., ELLA-CS, s.r.o. nebo Škoda Auto a. s.

Studenti matematiky

Na Přírodovědecké fakultě (PřF UHK) letní školu organizují hned dvě katedry. Skupinu 30 zahraničních studentů z Ruska, Ukrajiny i Řecka, kteří se sem znovu sjedou na Letní školu geometrie a topologie, očekává Katedra matematiky. 

Autoři | Foto UHK

Štítky zahraniční studenti, univerzita, hradec, Hradec Králové, Česko, Kamil Kuča, ŠKODA AUTO a.s., ELEGA, Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové, ELLA-CS, Rusko, Ukrajina

Univerzita zůstane otevřená i přes léto. Míří sem dvě stovky zahraničních studentů z celého světa  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.