Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studenti z Nikaraguy či Zambie za katedrou. Učili děti ze základky na třídě SNP

Zahraniční studenti Filozofické fakulty hradecké univerzity se proměnili na učitele a vydali se na základku na třídě SNP. Tamní žáky tak seznámili se zajímavostmi ze svých rodných zemí. Akce je součástí projektu Kosmopolita a konala se podruhé.

Právě projekt Kosmopolita má hradeckým dětem přiblížit země, ze kterých zahraniční studenti fakuluty pochází. Letos si studenti pro žáky z 5. až 9. tříd přichystali kvíz o Brazílii, zajímavá videa o Argentině a Zambii, tradiční ghanský a mexický tanec, hru „židličkovanou“ za doprovodu nikaragujských písní či zpěv v arménštině.  Mluvilo se anglicky a částečně i španělsky.



„Projekt je oboustranně velmi prospěšný. Žáci se prostřednictvím atraktivních prezentací dozvědí řadu zajímavostí o exotických zemích, naši studenti tím zase získají unikátní zkušenost z prostředí české základní školy,“ řekl Tomáš Herčík z FF UHK.

Do projektu se letos zapojilo třiadvacet studentů ze všech koutů světa - Argentiny, Arménie, Brazílie, Ghany, Keni, Mexika, Nikaraguy, Venezuely a Zambie. V Hradci jsou v rámci programu Erasmus+. Na základní škole měli velký úspěch. „Máme radost, jak nadšeně žáci na prezentace našich studentů reagovali a s jakou chutí se do všeho zapojovali. Letos se k nám dostala i řada zpětných pozitivních reakcí ze strany rodičů, “ dodala Markéta Machačová z FF UHK.

Autoři | Foto UHK

Štítky studenti, filozofická fakulta, základní škola, třída SNP, Hradec, Zambie, Nikaragua, projekt, Brazílie, Argentina, Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové, Mexiko, Arménie, Ghana, Keňa

Studenti z Nikaraguy či Zambie za katedrou. Učili děti ze základky na třídě SNP  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.