Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prvňáků je v Hradci letos víc, ale dostane se na všechny

Do prvních tříd hradeckých škol nastoupí letos v září více dětí než vloni. Očekává se, že do lavic usedne 926 prvňáčků. O jednu třídu navíc, než bylo plánováno, otevře základní škola na třídě SNP.

Zápisy prvňáčků letos probíhaly 12. a 13. dubna. Do prvních tříd se hlásí o 34 dětí více než v loňském roce. Nenastoupí ale všechny. „Do prvních tříd se zapsalo 1094 dětí, přičemž 168 dětí požádalo o odklad. I tak jsme ale situaci s přihláškami budoucích prvňáků do škol zvládli. Dokonce ještě 65 míst zbývá. Žádná ze základních škol tedy nebude muset o přijetí žáků losovat,“ sdělil náměstek primátora Martin Hanousek. Předpokládaný počet prvních tříd pro školní rok 2019/2020 je 42. O jednu třídu navíc bude otevírat základní škoda na třídě SNP, a to z důvodu vysokého počtu žadatelů. „Všichni splňovali kritérium trvalého bydliště ve školském obvodu základní školy nebo už měli ve škole sourozence. Bereme ohled samozřejmě i na tělesně znevýhodněné žáky, prakticky každý rok jsou bez problému integrováni žáci s handicapem. Například do základní školy v Úprkově ulici se letos přihlásily dvě tělesně znevýhodněné děti,“ doplnil Hanousek.

Největší zájem o místa byl v základní škole na třídě SNP. Sem se přihlásilo 100 dětí, vloni to bylo 85. Stejně velký zájem, tedy 100 přihlášených dětí, byl ještě na základní škole Štefánikova. Oproti loňsku ale tady počet přihlášených dětí klesl, vloni to bylo 114 přihlášených. Naopak nejméně dětí nastoupí do první třídy základní školy na Pražské v Kuklenách, přihlášených je 15 dětí, vloni to bylo 17 dětí. Jen o jednoho prvňáčka navíc přijme škola v Malšově Lhotě, celkem 16, vloni jich bylo 19. Statutární město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky škola, první třída, školství, září, základní škola, Hradec Králové, Martin Hanousek

Prvňáků je v Hradci letos víc, ale dostane se na všechny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.