Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká "zdrávka" má nově vybavené učebny a laboratoře

Moderní vybavení učeben pro teoretickou a praktickou výuku všech oborů a nové pracoviště zubních techniků mohou nyní využívat žáci Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Hradec Králové. Královéhradecký kraj dokončil dva projekty za více než 27 milionů korun, které by měly vést ke zkvalitnění zázemí a zlepšení podmínek pro následné uplatnění studentů na trhu práce.

 „Škola se zase posunula o kus dále. Můžeme žákům umožnit různé badatelské aktivity, prožít si experimenty a předměty, které jsou pro většinu žáků strašákem, daleko lépe přiblížit a žáky pro ně nadchnout. Z hlediska počítačové techniky jsme se opravdu ocitli ve 21. století,“ říká ředitelka školy Soňa Lamichová.  

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradci Králové se pyšní titulem Nejlepší zdravotnická škola roku 2016.

V rámci obou projektů byly zrekonstruovány laboratoře fyziky, chemie, biologie a učebny vybaveny nábytkem a elektronikou. Nové pracoviště mají také zubní technici. „Došlo i na rekonstrukci počítačové sítě a žáci se například rychle, bezpečně a bez problémů připojí k internetu po celé škole. Také jsme zajistili bezbariérovost celého objektu napříč všemi patry včetně nového sociálního zařízení a výtahu,“ doplňuje radní Václav Řehoř (ODS) odpovědný za krajské investice.

"Zdrávka" sídlí v centru Hradce a nabízí čtyřleté střední vzdělání v oborech praktická sestra, laboratorní asistent, asistent zubního technika, zdravotnické lyceum a tříleté vyšší odborné vzdělání v oborech diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný zdravotní laborant, diplomovaný farmaceutický asistent a diplomovaný zubní technik.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky zdrávka, Hradec, projekt, modernizace, inovace, učebna, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, ODS

Hradecká "zdrávka" má nově vybavené učebny a laboratoře  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.