Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ředitelem Zemědělské akademie v Hořicích byl jmenován Stanislav Neuman

Rada Královéhradeckého kraje schválila na mimořádném zasedání nového ředitele Zemědělské akademie v Hořicích Stanislava Neumana. Učinila tak po doporučení konkursní komise.

„Pan Neuman splnil veškeré podmínky stanovené v konkursním řízení, má dostatečnou kvalifikaci, splňuje i délku praxe v řídící funkci, kterou potvrdilo i MŠMT. Veřejná prohlášení jednoho z členů konkursní komise – starosty Pavla Šubra se rozhodně nezakládají na pravdě. Jedná se o jeho spekulace a křivá obvinění, proti kterým zvažuji právní kroky,“ uvedla náměstkyně pro školství Martina Berdychová.

Konkursní komise má v rámci konkursního řízení dvě zasedání. Na prvním otevře obálky, zkontroluje požadované dokumenty a splnění všech předpokladů pro výkon funkce ředitele školy. Pokud komise zjistí nějaký rozpor, vyzve uchazeče k doplnění, případně konzultuje délku pedagogické či řídící praxe s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy ČR.  Komise vyhodnotí, kteří uchazeči splňují požadavky konkursu, a pozve je na vlastní pohovor. 

Na druhém zasedání probíhají pohovory s uchazeči, je stanovena jejich vhodnost zastávat funkci ředitele a při vhodnosti více uchazečů je stanoveno jejich pořadí. Komise vítězného uchazeče doporučí Radě Královéhradeckého kraje k jmenování ředitelem školy.

V případě Zemědělské akademie Hořice byli jako vhodní vyhodnoceni dva uchazeči a radním komise doporučila ke jmenování Stanislava Neumana. Rada KHK doporučení komise potvrdila a jmenovala jej ředitelem Zemědělské akademie Hořice k 1. 7. 2018. 

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky školství, Královéhradecký kraj, výběrové řízení, Hořice, Martina Berdychová, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem Zemědělské akademie v Hořicích byl jmenován Stanislav Neuman  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.