Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střední školy váhajícím žákům předvedly, jaké může být studium jejich oborů

Kongresové centrum Aldis se během pátku a soboty stalo dějištěm Prezentace středních škol a zaměstnavatelů, kterou pořádá Královéhradecký kraj ve spolupráci s krajskou hospodářskou komorou. Zúčastnilo se 101 firem a středních škol.

Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se v Aldisu konala během celého pátku 16. listopadu a v sobotu dopoledne. Jejím cílem bylo inspirovat žáky základních škol při rozhodnutí, jakou střední školu vybrat a kam nasměrovat svůj profesní život. 

Hradecké prezentace se zúčastnilo 101 firem a především středních škol nejen z Královéhradeckého kraje. 

Montování lanovky vyžadovalo přesnost

Součástí hradecké prezentace středních škol byla i soutěž Talent pro firmy v česko-polském příhraničí. Ta se konala v malém salonku a vládla tu ryze pracovní atmosféra. Soutěžní týmy tvořili tři žáci ze základní školy, tři středoškoláci, pedagogický dozor a zástupce zaměstnavatele. Šest družstev přijelo z Čech, jedno z Polska. Soutěžící měli za úkol sestavit z polytechnické stavebnice funkční model lanovky.

„Porota hodnotí čas, za který družstvo úkol dokončí, ale ještě více klade důraz na přesnost, zda soutěžící dodrželi technický návod. Důležitá je také schopnost práce v týmu, rozdělení úkolů a jejich plnění, tedy přesně to, jak funguje práce v každé firmě,“ popsala hodnocení práce soutěžících Erika Javůrková z Krajské hospodářské komory Hradec Králové.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky škola, prezentace, Královéhradecký kraj, Aldis, střední škola, Kongresové centrum Aldis, Hospodářská komora, Polsko, Česko

Střední školy váhajícím žákům předvedly, jaké může být studium jejich oborů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.