Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Školy v hradeckém kraji jsou po opravách připravené na provoz

Hlavní prázdninové opravy škol v Královéhradeckém kraji skončily. V září budou pokračovat práce jen někde, vyučování by ale ovlivnit neměly.

Ve stotisícovém Hradci Králové se rekonstrukce a modernizace dotkly většiny ze 17 městem zřizovaných základních a mateřských škol a měly by vyjít celkem na více než 150 milionů korun. Všechny školy začnou provoz 3. září a pokračující investice by pro organizaci vyučování neměly být problém. „Bude pokračovat pouze rekonstrukce ZUŠ Habrmanova, ale již jen na vnějším plášti. Školní provoz to však neohrozí. Všude jinde se opravy podařily dokončit,“ řekl mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář.

Hradec vedle tradičních oprav střech, výměn podlahových krytin či povrchů školních hřišť letos investoval v 11 školách i do modernizace odborných učeben. Do modernizace učeben šlo téměř 110 milionů korun. „Co se týká projektu Modernizace infrastruktury ZŠ, v rámci kterého ve školách vznikly nové moderní laboratoře chemie, fyziky, přírodopisu, počítačové učebny nebo dílny, stavební práce již skončily nebo finišují,“ dodal Vinklář. Montáž a instalace nábytku a vybavení se uskuteční v září.

Největší letošní oprava v Hradci Králové se týká ZUŠ Habrmanova, která bude mít novou fasádu, střechu, vyměněná okna a dveře a v učebnách instalovánu vzduchotechniku. Modernizace vyjde na víc než 18 milionů.

V Náchodě by letos mělo jít do oprav škol a školek okolo 15 milionů korun. Je tam šest základních a stejný počet mateřských škol zřizovaných městem. Nejvíce peněz se v létě prostavělo v Základní škole TGM, celkem přes tři miliony korun. „Většinu oprav se podařilo dokončit. V ZŠ Plhov budou práce probíhat ještě v září, nijak ale chod školy neomezí,“ řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Jičín zřizuje čtyři základní, pět mateřských škol a jednu základní uměleckou školu. Také tam se většina stavebních prací stihla do konce prázdnin. Největší letní investicí byla rekonstrukce páteřního vodovodu v Základní škole 17. listopadu za dva miliony korun bez DPH.

Obdobná situace před začátkem nového školního roku je i v Trutnově a Rychnově nad Kněžnou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky škola, Hradec Králové, začátek, září, oprava, Královéhradecký kraj, učebna, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v hradeckém kraji jsou po opravách připravené na provoz  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.