Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec Králové opět podpoří nadané a sociálně slabší studenty

V probíhajícím školním roce město podporuje sedmnáct hradeckých studentů, kteří si vzhledem ke své sociální situaci nemohou studium na střední škole dovolit nebo mají výjimečné studijní úspěchy.

Město každoročně rozdělí téměř tři sta tisíc korun mezi nadané a nemajetné středoškoláky do šestadvaceti let s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, podobnou částku chce městský nadační fond studentům poskytnout i v příštím školním roce.

„V letošním školním roce dostává patnáct studentů od města měsíční sociální stipendium, dva studenti získali odměnu za své znalosti a úspěšnou reprezentaci města v různých studentských soutěžích,“ řekl Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za školství. Nadaní středoškoláci nebo jejich rodiče či učitelé mají možnost požádat o jednorázovou odměnu za jejich výjimečné studijní výsledky. Studenti, kteří nemají v rodině dostatečné sociální zázemí k dalšímu studiu nebo se živí samostatně, mohou od Nadační fondu na podporu středoškolských studentů získat pravidelný měsíční příspěvek. Přidělení podpory navrhuje správní rada fondu, konečný seznam příjemců a výši podpory pak schvaluje rada města.

Příspěvek je určen studentům především k pokrytí potřeb souvisejících se studiem, formuláře žádostí jsou k dispozici na webových stránkách odboru školství hradeckého magistrátu. Žádosti o příspěvky na školní rok 2018/2019 je možné podávat do konce května tohoto roku.

Tisková zpráva

Štítky školství, stipendium, příspěvek, Hradec Králové, školní rok, studium, Milan Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové opět podpoří nadané a sociálně slabší studenty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.