Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Park Háječek se dočká obměny zeleně

Vykácení starých a nevhodných stromů, náletových dřevin a keřů a následná výsadba nových stromů se připravuje v rámci obnovy parku Háječek na hradeckém Slezském Předměstí. Rekonstrukci zeleně v hodnotě 4,6 milionu korun chce město zahájit ještě letos v zimě.

Nutnost obnovy zeleně v Háječku vyplynula z inventarizace a pasportizace tohoto parku. „Velká část stromů je velmi starých, proschlých a hrozí u nich odlomení i silných větví. Úpravy parku jsme podrobně projednávali s komisí místní samosprávy. Stejně tak i záměr, který je plánovaný až v další fázi regenerace této zelené plochy na Slezském Předměstí, a to oprava a odbahnění jezírka,“ říká Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za oblast životního prostředí. V rámci chystaných prací dojde ke kácení vybraných stromů, frézování pařezů a sázení stromů nových. Stejně tomu bude i u keřů a jako poslední se na podzim příštího roku vysadí také nové cibuloviny.

Dnes městští radní schválili vypsání výběrového řízení na odbornou firmu, která tyto práce v předpokládané hodnotě 4,6 milionu korun včetně DPH provede. „Konečnou cenu tak budeme znát až po výběru dodavatele, který se v rámci této zakázky bude o novou zeleň ještě dva roky starat a udržovat ji,“ doplňuje Jaroš.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky park, stromy, Hradec Králové, Háječek, strom, Slezské Předměstí, Milan Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Háječek se dočká obměny zeleně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.