Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Safari Park Dvůr Králové o prázdninách nabídne festival Africké léto

Safari Park Dvůr Králové na letošní prázdniny připravil dvouměsíční festival, kterého se zúčastní několik afrických kapel, tanečních souborů a zpěváků. Na úvod festivalu divákům předvedou svou akrobatickou show mladíci ze Rwandy, v České republice známí díky společnému představení s Cirkem La Putyka. Africké léto začalo ve čtvrtek 28. června a potrvá do 2. září.

Future Vision Acrobat se ve Dvoře Králové představí od 28. do 30. června v desetičlenném souboru v čele s Eliseem Niyonsengem.  Ten v dětství přišel o matku a před rwandskou genocidou byl nucen uprchnout do Konga. Do Rwandy se ale nakonec vrátil a před několika lety se tam rozhodl založit soubor Future Vision Acrobat složený z dětí a mladých lidí, často sirotků, z nichž některé postihl podobný tragický osud. Snaží se, aby v sobě děti objevily svůj talent, věnovaly se umění a nemusely skončit na ulici.

Na rwandské akrobaty v dalších týdnech naváže botswanský soubor tanečníků Mophato Dance Theatre, jež přenáší domorodé rituální tance v moderní choreografii, a na prknech amfiteátru dvorského safari parku se stejně jako Future Vision Acrobat objeví poprvé. Závěr července a začátek srpna bude patřit ve Dvoře Králové už známé skupině IYASA.

O srpnová představení se pak postarají zpěváci Noma a Futurelove ze Zimbabwe, trio vokálních umělcůInsingizi a skupina Black Messengers. Festival ukončí česko-africké seskupení Aneboafro.

Africké léto bude zejména během víkendů doplněno o doprovodný program v podobě stánků s africkým zbožím, kávou a ochutnávkou africké gastronomie. O vybraných sobotách proběhnou velké koncerty nebo promítání v letním kině. Na poslední červencovou sobotu a neděli je pak v rámci festivalu naplánován víkend pro neziskové organizace zaměřující se na pomoc v Africe.

Autoři | Foto Safari Park Dvůr Králové

Štítky Safari park, prázdniny, program, Africké léto, festival, ZOO Dvůr Králové, léto, Rwanda, Cirk La Putyka, Česko, představení, Dvůr Králové nad Labem, hudební skupina, taneční soubor, Kongo, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park Dvůr Králové o prázdninách nabídne festival Africké léto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.