Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Voda v koupalištích v Královéhradeckém kraji je v pořádku

Voda v přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je v pořádku. Pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku musejí lidé počítat s horší průhledností vody pod jeden metr. Současné chladnější počasí koupání nepřeje, návštěvnost koupališť je v těchto dnech minimální.

Hygienici v tomto týdnu udělali kromě Jinolic také rozbory jakosti vody z nádrže Rozkoš v lokalitě Velká Jesenice a z koupališť ve volné přírodě v Dachovech u Hořic, Dolcích u Trutnova, Dvoře Králové nad Labem a Pecce na Jičínsku. „I na všech umělých koupalištích, která již zahájila provoz, je voda ke koupání vyhovující,“ uvedli hygienici.

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové od pondělí 18. června prodlouží otevírací dobu. Ve všední dny bude koupaliště otevřeno od 06:00 do 20:00, o víkendech a ve svátky od 09:00 do 20:00. Zatím je otevírací doba ve všechny dny od 09:00 do 19:00. „Bazény jsou stále vyhřívané na teplotu 26 stupňů Celsia, všechny atrakce jsou zahrnuty v ceně vstupného,“ uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Ranní plavání od 06:00 podle něj budou využívat především kondiční plavci. Od zahájení provozu 12. května na Flošnu dosud přišlo téměř 16 800 lidí.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voda, koupání, léto, koupaliště, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Velká Jesenice, Pecka, Dolce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích v Královéhradeckém kraji je v pořádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.