Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ZOO Dvůr Králové buduje expozici žiraf, lidé je uvidí i v zimě

Zoologická zahrada Dvůr Králové nad Labem buduje novou krytou expozici žiraf. Zvířata tak budou moci lidé vidět i v zimě, což dosud nebylo možné. Stavba za téměř 17 milionů korun by měla být hotova do konce letošního roku a je současnou největší investicí zoo. Dvorská zoo, která od letoška vystupuje pod marketingovým názvem Safari Park, je nejnavštěvovanějším turistickým cílem v hradeckém kraji.

Dvorská zoo patří mezi největší světové chovatele žiraf. Nyní její stádo čítá 28 kusů žiraf, a to ve druzích žiraf Rothschildových a žiraf síťovaných. „Zimu žirafy dosud trávily ve stájích, které jsou veřejnosti nepřístupné. Do venkovních výběhů v zimě nemohly kvůli riziku zranění na kluzkému povrchu a kvůli mrazu,“ uvedla mluvčí zoo Andrea Jiroušová

Návštěvníci se budou moci v žirafinci projít po dřevěné lávce a dívat se žirafám do očí. Expozici, kterou zoo začala chystat v roce 2015, stavbaři budují jako přístavbu ke stávajícímu objektu stájí žiraf. Většinu nákladů stavby zoo hradí z vlastních zdrojů, část z úvěru.

Dvorská zoo patří Královéhradeckému kraji a specializuje se na africká zvířata. Úspěšná je kromě žiraf také v chovu nosorožců či zeber. Součástí zoo jsou africké a lví safari, v nichž v letní sezoně návštěvníci projíždějí mezi volně žijícími zvířaty ve vozidlech. Loni návštěvnost zoo mírně klesla na 524 721 návštěvníků, o rok dříve jejími branami prošlo 538 006 lidí.

Autoři | Foto Safari Park Dvůr Králové

Štítky zoo, safari, park, Dvůr Králové nad Labem, žirafa, ZOO Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, konírna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOO Dvůr Králové buduje expozici žiraf, lidé je uvidí i v zimě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.