Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město chce zdražit odpady na 900 Kč, při úhradě včas zůstane 450

Město Náchod hodlá od 1. ledna 2020 zvýšit základní poplatek za svoz odpadů z nynějších 650 korun na 900 korun na osobu. Zachováno by však mělo zůstat pravidlo, že kdo zaplatí do konce února, bude nadále platit sníženou taxu 450 korun. Dosud poplatek do konce února platilo zhruba 80 procent lidí. Nové tarify projednala rada města a definitivně je budou schvalovat zastupitelé 23. září.

Zvýšení poplatku na 900 korun radnice zdůvodnila růstem nákladů na svoz a ukládání odpadů. "Službu pro občany dotujeme každoročně částkou téměř šest milionů korun z městského rozpočtu. Aby se tato propast mezi náklady a příjmy stále více neprohlubovala, jsme nuceni učinit toto nepopulární opatření," uvedl starosta Jan Birke. Současně podle něj chce radnice zvýhodnit ty, kteří platí řádně a včas. "V Náchodě se poplatek při řádné úhradě nezvýšil osm let," uvedl.

Kdo zaplatí v době od 1. března do 31. května, bude mu naúčtován poplatek 650 korun. Od 1. června do konce září bude taxa činit základních 900 korun. Při platbě po 30. září bude město účtovat 900 korun plus sankci 450 korun.

Poplatky za odvoz odpadu ve velkých městech hradeckého kraje se neměnily řadu let. Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou mají letos základní taxu za osobu 500 korun, Trutnov účtuje 480 korun a Jičín 492 korun.

 

Autoři

Štítky ČR, správa, odpady, peníze, Náchod, odpad, poplatek, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce zdražit odpady na 900 Kč, při úhradě včas zůstane 450  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.