Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Pěší zónu ve Švehlově ulici obsadili do konce srpna spokojení Dánové

Dánové jsou národem, který se dlouhodobě vyznačuje vysokou mírou spokojenosti s vlastním životem. Proč jsou Dánové tak šťastní? Odpověď na to dá výstava, která je v Hradci k vidění do konce srpna na Švehlově ulici.

Dánsko se pravidelně umisťuje v čele žebříčků nejšťastnějších zemí světa. Na Švehlově ulici se lidé více dozví o životě v Dánsku a udělali si představu o tom, proč jsou Dánové tak spokojení. 

Výstava putuje po městech v České republice a má pomoci nastartovat v českých podmínkách veřejnou diskusi o kvalitě života v našich městech, především v souvislosti s mobilitou.

Dánsko, to nejsou totiž jen jízdní kola a skvělá cyklistická infrastruktura. Šest panelů v Hradci ukáže, proč Dánové pečují o svůj veřejný prostor a proč rádi mluví o designu ulice. A jaké existuje spojení mezi městskou mobilitou a lidským štěstím. 

Výstava bude trvat do 30. 8. 2019 a je předzvěstí kampaně Evropský týden mobility 2019, v rámci které bude v týdnu od 16. 9. do 22. 9. 2019 probíhat v Hradci Králové mnoho zajímavých akcí spojených s problematikou městské mobility.

 

Autoři | Foto Město Hradec Králové

Štítky dánové, štěstí, spokojenost, výstava, švehlova ulice, Dánsko, Hradec Králové, Česko, pěší zóna

FOTO: Pěší zónu ve Švehlově ulici obsadili do konce srpna spokojení Dánové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.