Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trutnov investoval dva miliony a opravil několik dětských hřišť ve městě

Hned pět dětských hřišť v posledních týdnech opravilo město Trutnov. Kompletní rekonstrukce se dočkaly hřiště v ulici Dlouhá, kde se zároveň revitalizovalo navazující okolí, dále v ulicích Zvonková, Palackého, Maxima Gorkého a ve Voletinské. Náklady se vyšplhaly na téměř dva miliony korun.

„Částečně jsme opravili dětské hřiště v Dlouhé ulici u eurobytů, kde jsme zároveň umístili novou lavičku. Nové herní prvky pak umístíme na dětská hřiště ve Stříteži a ve Starém Rokytníku,“ řekl ředitel trutnovských technických služeb Lumír Labík.

Děti se tak mohou těšit na nové herní prvky jako například houpačku – hnízdo, pružinovou houpačku, skluzavku, pískoviště, balanční most, ručkovací obruč a mnoho dalšího. Celkové náklady oprav vyšly na téměř 2 miliony korun.



„Chceme, aby děti v Trutnově měly dostatek možností, jak strávit volný čas venku a mohly si bezpečně hrát. Dětská hřiště navíc pravidelně monitoruje městská policie. V opravách dalších hřišť samozřejmě hodláme pokračovat,“ dodal starosta Trutnova Ivan Adamec

„Nadále pokračujeme v drobných opravách i dalších hřišť. Natíráme a opravujeme lavičky, zábradlí a ploty. Dá se tedy říci, že letošní investice do dětských hřišť, do jejich údržby, oprav, nových nátěrů a úprav se pohybují ve výši cca 3,5 milionu korun,“ uzavřel Labík.

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, hřiště, rekonstrukce, dětské hřiště, oprava, Ivan Adamec, Střítež, Rokytník

Trutnov investoval dva miliony a opravil několik dětských hřišť ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.