Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Schody do nebe už jdou k zemi. Místo nich vznikne čtyřhvězdičkový hotel

V lokalitě Aldis v Hradci Králové začala demolice zchátralého panelového objektu přezdívaného pro odskakující patra Schody do nebe. Hotovo by mělo být do konce prázdnin, poté začne výstavba nové budovy. Na místě objektu bývalé krajské odborové rady by měl vzniknout čtyřhvězdičkový kongresový hotel inspirovaný prvorepublikovou architekturou.

Stavbaři odstraňují například dveře a okna, těžká technika pak rozstříhá železobetonový skelet budovy. „Začínáme odstrojovat objekt, ruku v ruce s tím probíhá demolice. Chtěli bychom to mít hotové do konce srpna a následně začít stavět," řekl Pavel Svoboda z hradecké stavební společnosti Stako, která práce provádí.

Hotel s více než 100 pokoji by společnost chtěla dostavět do konce roku 2021. Náklady projektu včetně koupě nemovitosti by měly činit asi 220 milionů korun.

Zchátralá panelová budova v 80. letech původně sloužila jako zázemí pro staveniště kongresového centra Aldis. Firma Stako objekt v roce 2017 koupila od společnosti Aldis, které patří stejnojmenné kongresové centrum. Stavbaři budovu kompletně přestaví. Z objektu zůstane jen část nosného skeletu.

Nový hotel Aldis bude mít šest nadzemních podlaží a jedno podzemní, v něm bude technická infrastruktura. V nadzemních podlažích budou vedle pokojů restaurace pro více než 100 hostů a kongresový sál pro 200 lidí.

Aldis se mění

V zóně Aldis za posledních téměř 20 let vyrostly objekty katastrálního úřadu a firem T-Mobile a Gist. Stavbu regionálního sídla pro více než 1000 zaměstnanců nyní v zóně buduje Československá obchodní banka. Město v lokalitě chystá stavbu lávky pro pěší a cyklisty přes Labe. V těsném sousedství Aldisu jsou plavecký bazén, akvapark a budova filharmonie.

Autoři | Foto Město HK

Štítky hotel, Hradec Králové, aldis, demolice, schody do nebe, Pavel Svoboda, T-Mobile, Československá obchodní banka, Katastrální úřad, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Schody do nebe už jdou k zemi. Místo nich vznikne čtyřhvězdičkový hotel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.