Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové laboratoře v trutnovské nemocnici vyjdou na 183 milionů. Stavět bude Bak a Syner

Nové laboratoře a transfuzní oddělení v krajské nemocnici v Trutnově vybuduje sdružení firem BAK a SYNER. Královéhradecký kraj je vybral ze čtyř nabídek a dnes s nimi uzavřel smlouvu. Laboratoře a transfuzní oddělení Oblastní nemocnice Trutnov by měly stát téměř 183 milionů korun bez DPH. Firmy na výstavbu laboratoří kraj vysoutěžil napotřetí. V předchozích dvou výběrových řízeních podané nabídky buď překročily maximální cenu nebo nesplnily podmínky zadávací dokumentace.

„Při přípravě třetí soutěže na trutnovské laboratoře jsme v zadávací dokumentaci zohlednili i žádosti o dodatečné informace z předchozích zadávacích řízení. Hodnotící komise jako ekonomicky nejvýhodnější určila nabídku sdružení společností BAK a SYNER v celkové hodnotě 182,9 milionu korun bez DPH," uvedl radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Dvě etapy

Zástupci kraje, stavebních firem a nemocnice ještě musí vytvořit harmonogram postupu vyklízení, bourání a přístavby pavilonů. „Stavební práce by mohly začít na přelomu srpna a září," řekl Dan Lechmann z kanceláře hejtmana. Dostavba laboratoří v trutnovské nemocnici bude podle něj hotová na začátku roku 2022.

Zakázka na stavební práce se dělí do dvou etap. Stavbaři v první etapě přestaví pavilon, ve kterém sídlí oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie. Poté bude do opravené budovy přemístěno oddělení klinické biochemie z objektu určeného k demolici. S demolicí pavilonů kožního a plicního oddělení, kam se po rekonstrukci a dostavbě přilehlé budovy přestěhuje transfuzní oddělení a oddělení nukleární medicíny, se počítá v druhé etapě. Na místě odstraněné budovy vznikne pracoviště konsolidovaných laboratoří.

„Přestavbou docílíme centralizace laboratoří, což zajistí zefektivnění chodu na nich závislých oddělení nemocnice. Vedle toho přítomnost moderního transfuzního oddělení bude pro dárce krve a další pacienty znamenat zvýšení komfortu během návštěvy nemocnice," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Celý projekt za více než čtvrt miliardy

Celý projekt, včetně zdravotnických technologií, má stát 265 milionů korun. Kraj na to vyčlenil prostředky z Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje na období 2017-2020.

Oblastní nemocnice Trutnov ročně hospitalizuje zhruba 13.000 pacientů a dělá přes 4000 operací. Nemocnice disponuje 300 akutními lůžky a má 620 zaměstnanců, z toho je asi 90 lékařů.

Autoři | Foto Nemocnice Trutnov

Štítky ČR, nemocnice, stavby, správa, Trutnov, laboratoř, Syner, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, pavilon, Václav Řehoř, ODS, Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové laboratoře v trutnovské nemocnici vyjdou na 183 milionů. Stavět bude Bak a Syner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.