Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Voda v koupalištích je dobrá. Nevyhovuje jen v trutnovských Dolcích

Před námi je horký víkend a podle měření hygieniků se můžeme těšit na bezpečné koupání. Voda je totiž na všech koupalištích vhodá ke koupání. Na všech až na jedno, v trutnovských Dolcích je zvýšený výskyt sinic a koupání tam se nedoporučuje.

Na koupališti Trutnov – Dolce prokázaly výsledky rozborů zvýšený výskyt sinic. Voda je zde aktuálně hodnocena jako nevhodná ke koupání, pro uživatele představuje zdravotní riziko, koupání a provozování vodních sportů nelze doporučit zejména pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem.

Na sezónních umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je voda ke koupání vyhovující.

Z rozborů vzorků vody odebraných dne 15. července 2019 na přírodních koupalištích Malšova Lhota - Stříbrný rybník, Vrchlabí – Vejsplachy, Pecka, Teplice nad Metují a Mladé Buky – Sejfy, vyplývá, že voda je vhodná ke koupání.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koupání, koupaiště, sinice, koupaliště, Dolce, Trutnov, Královéhradecký kraj, Malšova Lhota, Vrchlabí, Teplice nad Metují, Mladé Buky

Voda v koupalištích je dobrá. Nevyhovuje jen v trutnovských Dolcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.