Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Z ulic Hradce mizí graffiti. Natře se speciální látkou, pak smyje vodou

Jen za posledních pár měsíců přibylo po celém Hradci mnoho výtvorů sprejerů. V těchto dnech tak můžete v ulicích Hradce vidět pracovníky, kteří graffiti smývají.

Postříkané místo se nejprve natře speciální látkou, která barvu rozpustí, a pak se smyje vysokotlakou vodou. Očistu města od výtvorů vandalů provádějí technické služby vlastními silami i za pomoci specializovaných firem.

Jedna z nich likvidovala minulý týden graffiti z žulových částí zábradlí Pražského mostu. Z ulic nyní mizí především graffiti z dubna a května, kdy sprejeři poškodili například terasy pod kanovnickými domy, schodiště Kozinka, zábradlí na Pražském mostě, toalety v Infocentru nebo fasádu Gayerových kasáren.



Poslední rozsáhlé posprejování majetku bylo zjištěno na schodišti na severních terasách a kostele sv. Jana Nepomuckého. „Všechna poškození na městském majetku jsme nahlásili na policii a pojišťovnu,“ uvedl technický koordinátor Marko Dyntar z magistrátního odboru správy majetku města.

Autoři | Foto Město HK

Štítky graffiti, smývání, hradec, vandalové, sprejeři, Jan Nepomucký

FOTO: Z ulic Hradce mizí graffiti. Natře se speciální látkou, pak smyje vodou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.