Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řetězová cesta na Sněžku bude od pondělí pro sestup uzavřena

Řetězová cesta na Sněžku v Krkonoších bude od pondělí 15. července do 31. srpna pro sestup uzavřena. Turisté po ní budou moci jít jen nahoru ve směru od Slezského domu. Jednosměrný provoz má v hlavní turistické sezoně snížit pohyb lidí na přetíženém úzkém chodníku. Omezení vydané polským ředitelstvím Krkonošského národního parku platilo i v minulých letech. ČTK to dnes řekl náměstek ředitele Správy Krkonošského národního parku Jakub Kašpar.

K sestupu i výstupu mezi vrcholem Sněžky a Slezským domem na polské straně hranice mohou turisté použít pohodlnější, modře značenou Jubilejní cestu na polské straně hory. Tuto cestu budou muset k sestupu využít i turisté, kteří budou chtít ze Sněžky pokračovat ke Slezskému domu a dál například na Luční boudu či Obřím dolem do Pece pod Sněžkou.

Cesta ze Sněžky na Růžovou horu v týdnu uzavřena

K cestě z vrcholu Sněžky budou moci turisté využít i některou z cest na české straně hor, například na Růžovou horu nebo na Jelenku. Na cestě ze Sněžky na Růžovou horu však nyní stavbaři opravují chodník, a proto je cesta ve všední dny uzavřena. O víkendech je cesta otevřena bez omezení.

Vrchol Sněžky, která je výškou 1603 metrů nejvyšší horou České republiky, navštěvují v sezoně stovky lidí denně. Až na vrchol se mohou dostat i kabinovou lanovkou z Pece pod Sněžkou. Z polské strany hor se lidé ke Sněžce mohou pohodlně přiblížit lanovkou z Karpacze na horu Kopa. Z Kopy pak jdou asi 1,4 kilometru ke Slezskému domu a na vrchol Sněžky pokračují po řetězové cestě nebo po Jubilejní cestě.

Autoři | Foto ČT24

Štítky ČR, Polsko, rekreace, rezervace, Krkonoše, Sněžka, FOTO, Krkonošský národní park, Slezský dům, Růžová hora, Pec pod Sněžkou, Luční bouda, Česko, Obří důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řetězová cesta na Sněžku bude od pondělí pro sestup uzavřena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.