Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Hasiči stále častěji bojují s požáry v přírodě. Včera hořelo i v Adršpachu

V posledních týdnech narůstá požárů ve volné přírodě. Jen během jediného dne likvidovali hasiči v Královéhradeckem kraji hned čtyři. Od začátku července přitom vyjížděli hasit do přírody už třicetkrát. Vzniku požáru vydatně pomáhá sucho, lidé by tak měli být maximálně opatrní při manipulaci s ohněm.

Osm jednotek hasičů vyjelo v úterý 9. července dopoledne do Dolního Adršpachu kvůli požáru lesa. V těžko přístupném skalním terénu tam  na ploše asi 30x30 metrů hořela lesní hrabanka. Hasiči dostali k ohnisku hadicové vedení a ohniska zlikvidovali. Požár naštěstí nezpůsobil žádnou škodu.

Plné ruce práce měli hasiči také ve Vyoské nad Labem. Sedm jednotek bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru strniště, odkud se oheň rozšířil i na balíky se slámou. Požár zasáhl celkovou plochu asi 250x50 metrů, hořela zhruba desítka balíků.

Požár vznikl nejspíš kvůli vznícení v balíkovacím stroji. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. „Díky zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 300 tisíc korun," prozradila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Lesní hrabanka zahořela také v Zámostí-Blatě na Jičínsku. Čtyři jednotky ji však dostaly bezpečně pod kontrolu. Událost se tak obešla beze škody.

Odhozená cigareta nejspíš způsobila požár v Dlouhé Vsi na Rychnovsku. U silnice totiž začal hořet travní porost v příkopu. Ani zde naštěstí nedošlo ke větším škodám.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár, příroda, Adršpach, hasiči, Dolní Adršpach, Labe

FOTO: Hasiči stále častěji bojují s požáry v přírodě. Včera hořelo i v Adršpachu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.