Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ZOO ve Dvoře Králové předělala pavilon Ptačí svět na Madagaskar a prales

ZOO Dvůr Králové nad Labem otevřela přestavěný pavilon Ptačí svět, v němž vznikly expozice Madagaskaru a tropického pralesa. Přestavba vnitřku 21 let starého pavilonu přišla na 6,5 milionu korun a trvala půl roku. Zoo patří kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým místem regionu. Loni ji navštívilo 524 tisíc lidí.

Polovinu pavilonu zabírá expozice tropického pralesa rovníkové Afriky. Je v ní nová vegetace, z nejvýraznějších zástupců tropického ptactva tam lidé uvidí například zoborožce či turaka. Jezírko pod vodopádem by měli brzy doplnit vodní ptáci včetně potápek.

Druhá hala pavilonu, do které se vstupuje přes malou expozici nočních zvířat, představuje suché oblasti Madagaskaru. Připomínat má vyschlý kaňon v pohoří Makay. Budou v ní expozice plazů a hmyzu a největších madagaskarských šelem fos.


Nově celým pavilonem vede dřevěný chodník, který usnadní pohyb handicapovaným a rodinám s kočárky. Dříve se chodilo po mulčovací kůře. Na stavbu zoo získala evropskou dotaci z česko-polského přeshraničního programu.

Autoři | Foto ZOO Dvůr Králové

Štítky zoo, Dvůr Králové, ptačí svět, pavilon, Madagaskar, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOO ve Dvoře Králové předělala pavilon Ptačí svět na Madagaskar a prales  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.