Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kde se nejlíp žije? No, jasný. Je to Královehradecký kraj

Letošní výzkum projektu Místo pro život potvrdil výsledek z loňska. Nejlíp se prostě žije u nás v Královéhradeckým kraji. Náš kraj trumfnul Jihočeský, Zlínský. . . No prostě všechny kraje.

Do třetice vyhrál Královehradecký kraj! Potvrdil tak opět své prvenství. „Očividně jsme region, kde se lidé cítí dobře a bezpečně,“ komentoval vítězství hejtman Jiří Štěpán. A v čem že to tkví to nej? Posuzovalo se mnoho oblastí. Důraz se kladl například na zdravotnictví nebo sociální služby. „Například do lékáren to mají lidé vůbec nejblíž,“ uvedla mluvčí města Kateřina Šmídová.

A co by se podle místních mělo zlepšit? Prý by se dala vylepšit zaměstnanost a celkově pracovní trh. Podle výsledků by mohl kraj i více investovat do životního prostředí a zdejší obyvatelé si také stěžují na špatnou bytovou situaci.

Jak dopadly další kraje? Na druhém místě skončil kraj Jihočeský, třetí byl Zlínský kraj, následoval Pardubický kraj, jako páté skončilo hlavní město Praha. Šestou příčku zastupuje Středočeský kraj, sedmý skončil Jihomoravský, Liberecký kraj bral osmé místo, za ním Vysočina, Plzeňský kraj, Olomoucký, Moravskslezký, Karlovarský a vůbec nejhorší je podle průzkumu Ústecký kraj.

Autoři | Foto www.ic-hk.cz

Štítky Hradec Králové, výzkum, kraj, Královéhradecký kraj, Jihočeský kraj, Jiří Štěpán, Praha, Zlínský kraj, Pardubický kraj, Středočeský kraj

Kde se nejlíp žije? No, jasný. Je to Královehradecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.