Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hradci finišuje stavba unikátního hřiště v korunách stromů

V městských lesích v Hradci Králové finišují poslední úpravy před otevřením unikátní síťové stezky v korunách borového lesa. Nový sportovně rekreačním park dostal příznačný název „Na větvi“. „Něco podobného v Čechách nenajdete. Mysleli jsme na široké spektrum návštěvníků, od rodin s dětmi po seniory. Park tu bude pro všechny, kdo chtějí v přírodě relaxovat aktivním způsobem,“ říká autor projektu a provozovatel Petr Smola.

Park Na větvi tvoří unikátní soustava tří síťových hřišť zavěšených v korunách stromů ve výšce od čtyř do pěti metrů. Hřiště fungují jako visuté trampolíny, které jsou propojeny výškovými lávkami. Pohybová atrakce je natolik bezpečná, že na rozdíl od klasických lanových center nevyžaduje žádné osobní lanové jištění. „V současné době probíhají poslední testy a certifikace. Když jsme na hřiště zkušebně pustili několik známých s dětmi, jejich první reakce byly úžasné,“ popisuje Petr Smola.

Nové sportoviště se nachází v městském lese poblíž Malšovic, Nového Hradce a Moravského Předměstí. Z celkových nákladů, které činily více než 5,5 milionu korun, hradilo takřka 2,5 milionu korun Ministerstvo pro místní rozvoj a zbylou část hradecký stavitel Petr Smola. „Věřím, že uděláme radost spoustě lidí, kteří ocení atraktivní prostředí korun stromů a možnost pohybového vyžití v přírodě,“ vysvětluje autor projektu Petr Smola.

Sportovně rekreační park Na Větvi bude otevřen celoročně spolu s dostupným občerstvením. Sportoviště bylo vytvořeno převážně z přírodních materiálů, aby byl zachován ráz lesa, a dodavatelé vybíráni s ohledem na dodržení minimální ekologické stopy.

Slavnostní otevření parku bude součástí Dětského dne v sobotu 1. června 2019 a začne od 13 hodin. „Rád bych pozval všechny Hradečáky i s dětmi nebo vnoučaty, kteří mají rádi pohyb a aktivně tráví volný čas, aby za námi přišli. Nejenom, že si budou moci mezi prvními zkusit tuhle zábavnou novinku, ale připraven je i bohatý doprovodný program,“ uzavírá Petr Smola. K novému sportovně rekreačnímu areálu se návštěvníci dostanou autobusem č. 9, který je zaveze na zastávku Zděná bouda. Odtud je nové hřiště dobře dostupné pěšky, na kole či autem.

Tisková zpráva

Štítky hřiště, stromy. městské lesy, Hradec Králové, les, koruna stromu, Česko, příroda, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, projekt

V Hradci finišuje stavba unikátního hřiště v korunách stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.