Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradci chybí humor, říkají mladí komici Kupček a Martinec

Mladí hradečtí komici David Kupček a Vítek Martinec se po delší odmlce opět vrací na scénu. Diváci, kteří mohou tento pár znát například z řady skečů nebo talkshow Nebudenuda, se dočkají již brzy. Před návratem na pódia si oba našli čas na pár otázek.

Jak jste se vůbec vy dva dali dohromady?

David: Potkali Jsme se na přijímačkách na JAMU. A až během té tříhodinové cesty jsme zjistili, že jsme oba ze stejného divadla v Hradci Králové. Jo a zjistili jsme i jednu o dost důležitější věc. Že jsme oba homosexuálně orientovaní. Že máme rádi stejný typ drog. A taky humoru.

Kde se vzal nápad dělat Stand up comedy Cabaret?

David: Vyrostli jsme na komických večerech Šimka a Grossmana, Karla Šípa, Kaisera a Lábuse a dalších. Chtěli jsme s Davidem dělat humor podobným stylem. Rozhovory, scénky, povídky. Zároveň máme oba rádi současné pořady jako je Partička nebo Na Stojáka, takže v našich večerech hodně improvizujeme, hrajeme s diváky hry a těšit se můžou i na zmiňovaný stand up. Je to taková kombinace toho všeho, ale jedno zůstává pokaždé stejné. Pro jejich bránice to bude zkouška odvahy.

Vítek: Talkshow Nebudenuda navazuje na tu předchozí, kterou jsem měl v divadle Jesličky. Pravidelně vítám ve svém křesle známé osobnosti s nimiž vedu rozhovor zábavnou formou. Tady jsem tedy nic nového vymýšlet nemusel.

V květnu 2018 jste měli premiéru s Jirkou Mádlem. Jak těžké bylo ho sehnat?

Vítek: Sehnat hosty do talkshow je fuška. S daným člověkem strávím telefonováním třeba i půl roku, než najde volný čas. S Jirkou to ale tak složité nebylo. Potkali jsme se totiž po našem představení v Českých Budějovicích a tam jsem od něj nějak pod vlivem alkoholu vyžebral kontakt, no kocovina nebyla tak silná, takže když jsem mu pak za pár týdnů volal, pamatoval jsi mě a souhlasil.

O měsíc později jste hostili Ivo Šmoldase a pak duo Martinec/Kupček Comedy skončilo. Co se stalo?

Vítek: Nikdy neskončilo. Po rozhovoru s panem Šmoldasem jsme chystali nové věci na další sezónu, jenomže mě v tomhle období zradilo zdraví. No a jelikož šlo o dlouhodobější záležitost, museli jsem si oba dát nucenou pauzu. Nebudu lhát. Nejsem ještě stoprocentně zdravý, ale můj stav se obrovsky zlepšil a je krásně nakročeno zpět k trvalému zdraví. Tohle návratové představení je pro mě zároveň takovou zkouškou, jak jsem na tom.

Co chystáte v letošním roce? 

David: Chceme, aby si lidi zvykli chodit na naše večery pravidelně. Myslím, že Hradci chybí humor. U nás mají diváci jistotu, že budou odcházet z představení pobavení, odreagovaní a s bolestí břicha. Pokud můžu, dovolil bych si Vás pozvat na "Stand up comedy Cabaret – Co je nového u Martince a Kupčeka?" a na "Talkshow Nebudenuda", ve které přivítám známého hosta.

Autoři | Foto Archiv Vítka Martince

Štítky comedy, rozhovor, Kupček a Martinec, Hradec Králové, představení, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Karel Šíp, divadlo, Ivo Šmoldas, talk show

Hradci chybí humor, říkají mladí komici Kupček a Martinec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.