Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na základní škole v Borohrádku začala akce #dobroskutkuj, po republice má šířit dobré skutky

Na konci března odstartoval celorepublikový řetězec dobrých skutků. Žáci a učitelé ze základní školy v Borohrádku zahájili akci s názvem #dobroskutkuj. Cílem je po republice šířit nejrůznější dobré skutky.

Akce #dobroskutkuj má prostřednictvím laskavosti, dobrých skutků a nezištné pomoci přinášet do každodenního života více radosti, lásky a porozumění mezi lidmi. Princip je jednoduchý. Stačí udělat dobrý skutek a obdarovanému zároveň věnovat motivační kartičku, která vybízí k uskutečnění dalšího laskavého činu.

Základní škola v Borohrádku od září 2018 organizuje mezinárodní projekt devíti evropských zemí eTwinning s názvem HeartHeroes – Hrdinové s dobrým srdcem. Protože projekt přináší zapojeným krásné zážitky, v borohrádecké škole se rozhodli, že do něj prostřednictvím dobrých skutků zapojí celou republiku.

„Zapojení například píší děkovné dopisy lidem ze svého okolí, tvoří a druhým věnují různá přání, motivační kartičky či drobné dárky. Dále třeba obdarovali květinami seniorky v domově důchodců, upekli buchtu pro své kolegy, věnovali krmení psímu útulku, nacvičili pohádku pro mladší děti. Společně se pustili do úklidu svého okolí nebo třeba předplatili zmrzlinu, dezerty a jiné dobroty pro další zákazníky. Velmi nás těší, že #dobroskutkuj přináší lidem radost a připomíná, že i malý projev laskavosti dokáže zpříjemnit den,“ říkají za organizační tým učitelé Michal Přibyl a Ondřej Sitka ze ZŠ TGM Borohrádek.

Pro usnadnění najdou zájemci na webu akce přes padesát nápadů na dobré skutky či motivační kartičky ke stažení. Vše je také propojené přes sociální sítě, díky čemuž mohou lidé sdílet své dojmy a vzájemně se inspirovat.

Autoři | Foto ZŠ Borohrádek | Zdroj TZ

Štítky #dobroskutkuj, akce, základní škola, Hradec, Borohrádek

Na základní škole v Borohrádku začala akce #dobroskutkuj, po republice má šířit dobré skutky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.