Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na hradeckém Pivovarském náměstí se slaví Den kraje

Pivovarské náměstí v Hradci Králové dnes patří tradičním oslavám Dne kraje. Oficiální část programu začala slavnostním nástupem a předáním resortních i krajských medailí. Slavnostní přísahu si splnili noví členové Hasičského záchranného sboru. Na ceremoniál navazuje od 12 hodin doprovodný hudební a kulturní program. Akce končí v 19 hodin.

Hejtman Jiří Štěpán předal osobnostem různých oborů Pamětní medaili hejtmana. Stejně jako vloni mohla podávat nominace na udělení ocenění široká veřejnost. Své resortní medaile předali krajští ředitelé Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby a Krajského sdružení hasičů.

„Oceněné osobnosti jsou průřezem naší společnosti v plné šíři. Jsou mezi nimi duchovní, učitelé, sportovci i umělci. To hlavní mají ovšem společné: svému oboru se věnují s obrovským zápalem a odhodláním a mají velkou zásluhu na tom, že můžeme být na náš kraj hrdí a dobře se nám zde žije,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

Po 12. hodině začal bohatý program koncertem Koletovy hornické hudby. Návštěvníci se mohou těšit i na loutkové Divadlo Drak, které letos slaví 60 let od založení, nebo Patrolu Šlapeto. V 17 hodin se otevře prvorepubliková tančírna. Po celou dobu budou na místě českoslovenští legionáři s ukázkami výzbroje a historickým výkladem. Pod pokličku krajského úřadu bude možné nahlédnout během komentovaných prohlídek. Pro děti je připravena výtvarná dílna a fotokoutek.

Tisková zpráva | Foto Tomáš Vodička

Štítky Den kraje, Královéhradecký kraj, oslavy, Den vítězství, Hasičský záchranný sbor, Hradec Králové, Jiří Štěpán, Policie České republiky, Divadlo Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradeckém Pivovarském náměstí se slaví Den kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.