Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Více lidí zemřelo, než se narodilo. Počet obyvatel hradeckého kraje loni klesl

Počet obyvatel Královéhradeckého kraje loni klesl o 68, tedy na 551 021. Důvodem bylo to, že více lidí zemřelo, než se narodilo. Naopak stěhováním kraji obyvatelé přibyli. Vyplývá to z dnes zveřejněných předběžných údajů Českého statistického úřadu.

Takzvanou přirozenou cestu kraj loni přišel o 347 lidí. V kraji loni zemřelo 6024 obyvatel, zatímco dětí se narodilo 5677.

Stěhováním se počet obyvatel kraje zvýšil o 279 lidí, když se z něj odstěhovalo 5061 lidí a naopak 5340 jich do kraje přišlo z jiných regionů nebo z ciziny.

Zvýšení počtu obyvatel zaznamenaly okresy Hradec Králové, Jičín a Rychnov nad Kněžnou. Nejvíce lidí přibylo na Hradecku, a to 151. Rychnovsku, kam lidi táhne rostoucí závod automobilky Škoda Auto v Kvasinách, přibylo 109 obyvatel. Jičínsku přibylo 150 obyvatel. Naopak lidí ubylo v pohraničních okresech Trutnov a Náchod.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky demografie, 2018, ČSÚ, Královéhradecký kraj, Hradecko, Český statistický úřad, ŠKODA AUTO a.s., Hradec Králové, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, okres Rychnov nad Kněžnou, Kvasiny, okres Jičín, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více lidí zemřelo, než se narodilo. Počet obyvatel hradeckého kraje loni klesl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.