Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka

Počtvrté v historii Královéhradeckého kraje zavlaje na oficiálním stožáru na nádvoří krajského úřadu tibetská vlajka. Vedení krajské samosprávy rozhodlo o opětovném připojení se k symbolické vzpomínce na protičínské povstání v Tibetu v roce 1959. Oficiální vyvěšení tibetské vlajky se uskuteční 8. března od 10 hodin.

„K celosvětové kampani Vlajka pro Tibet jsme se vrátili v roce 2016. Symbolicky tak vyjadřujeme solidaritu s lidmi, kteří nežijí ve svobodné společnosti. Vyvěšením tibetské vlajky 10. března se hlásíme k demokratickým hodnotám, které je nezbytné neustále bránit a připomínat,“ řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Vladimír Derner, který je iniciátorem této kampaně.

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Akce připomíná 80 tisíc obětí potlačeného povstání v tibetském správním centru Lhase v roce 1959. Kořeny povstání sahají do počátku 50. let, kdy armáda komunistické Číny vnikla na tibetské území a zabrala jej. Česká republika se ke světové akci na podporu Tibetu aktivně připojila poprvé v roce 1996.

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, Tibet, vlajka, Tibetská vlajka, Vlajka pro Tibet, Vladimír Derner, Západní Evropa, Čína, Česko, Lhasa, krajský úřad

Na stožáru krajského úřadu počtvrté zavlaje tibetská vlajka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.