Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V iQLANDII vyroste chemické království, iQPARK obsadí roboti

PR článek

Jarní prázdniny v iQLANDII budou pořádně třeskuté. Laboratoře jednoho z největších science center u nás se totiž v únoru a březnu promění v nefalšované chemické království. Navíc se v centru můžete těšit na více než čtyři stovky interaktivních exponátů, originálně pojatou výstavu Meteor 55, pekelnou Science show a také na nového maskota – KosmiQa. Sousední iQPARK si zase připravil pro menší děti a jejich rodiče aktivity s roboty. Tak neváhejte a přijeďte.

 „V roce 2019 oslaví periodická tabulka 150. výročí. Proto jsme se rozhodli naše laboratoře přeměnit v chemický zámek, ve kterém čeká návštěvníky řada akčních experimentů. Nakouknou třeba do radioaktivního sklepení, kde pomocí detektoru proměří radioaktivitu americia a zjistí při tom, který materiál nás před jeho nebezpečným zářením dokáže ochránit, či se pokusí uvolnit a probudit kyslík z peroxidu vodíku, aby se přesvědčili, jak moc je důležitý pro hoření,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka science centra.  

A jestli se rádi fotíte, pak nažhavte své přístroje! Právě o jarních prázdninách se budete moci vyfotografovat s novým maskotem centra – KosmiQem. Tak co, komu to bude více slušet?

Výstava Meteor 55

Pokud jste fanoušky populárně vědeckého magazínu Meteor, který v rozhlasovém éteru běží už 55 let, máme pro vás skvělou zprávu. Od února si můžete v science centru prohlédnout výstavu fotografií Meteor 55. Ty zachycují v netradičních situacích práci vědců, kteří na pořadu spolupracují.

Kromě toho si v iQLANDII užijete více než čtyři sta interaktivních exponátů. Popovídáte si s humanoidním robotem Thespianem, uzavřete se do gigantické bubliny, absolvujete kosmonautický výcvik, projdete Světelným tunelem či se prostřednictvím stroje času přesunete do prehistorie. Dále byste si v centru neměli nechat ujít bohatý doprovodný program – a to Science show a badatelské aktivity.

Do iQPARKU za roboty

To sousední iQPARK, který je určen především menším dětem a jejich rodičům, obsadí roboti. Na návštěvníky tu číhají Lego Mindstorms, Ozzoboti, Lego Boost, robot včelka i robot housenka. „Lego roboti reagují na dálkové ovládání. Budou tedy vykonávat úkony, které jim zadají návštěvníci v aplikaci na tabletu,“ poznamenává Petra Zákravská. I zde se mohou malí i velcí těšit na interaktivní exponáty, jako třeba Fakírovo lože nebo hasicí stanici. 

Harmonogram – únor, březen:

iQLANDIA - Návštěva do periodické tabulky prvků – workshop – koná se v sobotu a neděli od 14 a 15 hodin, o jarních prázdninách denně ve stejnou dobu. Výstava Meteor 55 – k vidění celodenně v iQLANDII od 1. 2. 2019

iQPARK - Roboti v iQPARKU – od 1. 2. a po dobu jarních prázdnin denně ve 14 hodin v laboratoři

Více informací na www.iQlandia.cz

Štítky iQlandia, Liberec, iQpark, robot, jarní prázdniny, meteor, exponát, Lego, Lego Mindstorms

V iQLANDII vyroste chemické království, iQPARK obsadí roboti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.