Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Domov pro seniory v Nové Pace se rozroste, v přístavbě bude dalších 35 lůžek

Město Nová Paka společně s Královéhradeckým krajem navýší kapacitu tamního domova pro seniory o 35 lůžek, která budou umístěna v přístavbě k současnému objektu domova. Do konce roku 2019 chce město zpracovat projektovou dokumentaci.

"Domov seniorů Nová Paka poskytuje pobytové služby seniorům od věku 65 let s důrazem na udržování soběstačnosti a důstojné prožití stáří. Organizace podporuje zapojení klientů do běžného života formou výletů, tanečních zábav, besed, setkání s dětmi či práce s keramikou."

Na sousedícím pozemku současného domova je k dispozici opuštěný objekt, který jako domov pro seniory sloužil již dříve. Tento objekt chce město zbourat a na jeho místě postavit nové křídlo.

„Domov seniorů Nová Paka má v současné době kapacitu 65 lůžek. Ve spolupráci s městem Nová Paka chceme zvýšit tento počet o 35, a to přístavbou křídla ke stávajícímu objektu. Při jeho výstavbě se již počítalo s navýšením kapacit, a proto například i kuchyň či prádelna budou schopny větší zátěž zvládnout,“ řekl náměstek hejtmana Vladimír Derner pro oblast sociálních věcí. 

Autoři | Foto ussnovapaka.cz

Štítky domov, senior, Nová Paka, rozšíření, domov pro seniory, Královéhradecký kraj, Vladimír Derner

Domov pro seniory v Nové Pace se rozroste, v přístavbě bude dalších 35 lůžek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.