Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tříkrálová sbírka zaznamenala na Královéhradecku rekord, vybralo se přes 1,5 milionu

Výtěžek letošní sbírky dosáhl rekordní částky 1 632 029 Kč. Během 4. až 8. ledna se konala Tříkrálová sbírka téměř ve všech obcích a městech na Hradecku.

V letošním roce bylo zapečetěno celkem 417 kasiček. Z tohoto počtu bylo připraveno 142 pro město Hradec Králové (23 kasiček v kostelích Královéhradeckého vikariátu a 119 pro sbírku po Hradci Králové). Se zbývajícími 275 kasičkami se koledníci v bílých pláštích a korunami na hlavách rozběhli po ulicích 108 měst a obcí Hradecka.

Výtěžek z letošní Tříkrálové sbírky si rozdělí: Středisko rané péče Sluníčko, Domácí hospicová péče Hradec Králové, Poradna pro lidi v tísni a Poradna Domácí hospicové péče Hradec Králové.

Pět procent ze sbírky je určeno na realizaci humanitárních projektů v Indii. Tři procenta tvoří krizový fond charit pro rychlou pomoc při mimořádných událostech (např. povodně). Třetina výtěžku je tradičně určena na humanitární pomoc Charity Česká republika v zahraničí i u nás a další projekty na pomoc lidem v nouzi.

Výtěžek z Třebechovicka zůstane v daném regionu pro zajištění pečovatelské služby.

Autoři | Foto charitahk.cz

Štítky sbírka, Tři králové, Hradec, rekord, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Indie, Česko

Tříkrálová sbírka zaznamenala na Královéhradecku rekord, vybralo se přes 1,5 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.