Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Miloš Zeman jako Albus Bumbál. Brněnští kouzelníci Orsava a Lovecká vytvořili další geniální video

Příběh Harryho Pottera zná celý svět. Věděli jste však, že mladý Harry zápasil o Kámen mudrců také v Česku? Jeho soupeřem nebyl nikdo jiný než Albus Bumbal, v českém podání s prezidentem Zemanem. Oblíbený brněnský filmař Michal Orsava spojil síly s talentovanou tvůrkyní Michaelou Loveckou a výsledkem je vtipem nadupané dílo, které má potenciál stát se dalším celorepublikovým virálem.

Orsava přivedl ve svých vtipných videomontážích do Česka už kdekoho. Tom Hanks například objevoval Brno jako město vášně, Kevin ze Sám doma zase bojoval s Donaldem TrumpemKnight Rider zakusil výmoly na D1. Tentokrát se Orsava rozhodl udělat z Česka zemi čar a kouzel.

Za Harrym je osm měsíců práce

„Nápad přišel zhruba v březnu. Pak nás čekalo osm měsíců práce," prozradil mladý videotvůrce. „Není to tak, že bychom projektu věnovali veškerý čas, naopak, video bylo tvořeno převážně ve volném čase. Každý z nás má své pracovní povinnosti, jež musí plnit," dodal Orsava, který se živí jako reklamní režisér.

Michaela Lovecká je zase multitalentovanou animátorkou, scénáristkou, či tvůrkyní speciálních efektů. „Míša je mistryní v digitálních úpravách filmu. Video s Harry Potterem je minimálně z poloviny její práce," upřesnil Orsava. 

Chceme, aby to viděl i prezident, těšíme se na Ovčáčka

Prezidenta Zemana nebo premiéra Babiše si Orsava s Loveckou nezvolili do videa náhodou. „Jsou jich plné sítě. je spousta obrazového materiálu, se kterým se dá pracovat," vysvětlil tvůrce. „A pak také parodujeme současnou politickou situaci. Našim cílem je, aby na naše video reagoval pan Ovčáček. Potěšilo by nás, kdyby video viděl i sám prezident Zeman," dodal.

„Nějakou dobu jsme se báli, jestli nám nemůže přijít žaloba za urážku hlavy státu. Právní poradce nám však oznámil že v českém zákoně nic takového není, což nám dodalo další motivaci a kuráž k dokončení projektu," prozradil Orsava.

S každým dílem propracovanější

Orsava je při své práci znám velkým smyslem pro detail. V každém záběru si tak můžete všimnout celé řady skrytých vtipů. Do jednotlivých scén komponuje tolik obrazového materiálu, že si divák musí video pustit několikrát, aby si všiml všech skrytých vtíúků. S každým projektem pak tato laťku posouvá ještě výš.

 „U každého dalšího videa se snažíme poučit z předchozích chyb a nedostatků a zároveň se naučit něco nového. Harry Potter je - co se týče detailů - nejpropracovanějším dílem, jaké jsme kdy vytvořili," dodal Orsava. Se zvedající se technickou náročností je ale potřeba větší tým lidí. Na nejnovějším kouzelnickém videu se podílelo přes deset specialistů.

„Spolupracovali jsme například s Lubošem Ondráčkem ml. a Jiřím Fabíkem z produkce Epicture. Pro složitější obsah záběrů jsme museli povolat 3D animátory Ondřeje Vališe a Davida Vacka. Pomáhali nám kameramani Adam Roul a Luboš Mořický. S postprodukc nám pomohli Jiří Kubalec, Marcela Plevačová a Radim Svoboda. Hlas vypravěče ve videu nám nahrál profesionální brněnský dabér Luboš Ondráček. Všem jsme moc vděční za spolupráci," poděkoval Orsava.


Na kontě celá řada virálů

Videodílna Michala Orsavy se za poslední dva roky pořádně rozrostla. Vše odstartoval v roce 2016 Tom Hanks alias Robert Langdon ve videu Brno - město vzrušení, kde  odkrývá nejtemnější brněnská tajemství.

Hitem především na sociálních sítích se poté staly Babišovy dostihy.

Monumentální úspěch slavil i jeho Michael Knight aneb Knight Rider, který svého legendárního Kitta prohnal po české D1.

Dalším počinem Michala Orsavy pak byla parodie na komedii Sám doma, kterou autor zasadil do pražského, respektive brněnského prostředí a kde se Kevin vydá hledat sám americký prezident Donald Trump.

Předposledním Orsavovým počinem pak byl remake slavného Návratu do budoucnosti.

Autoři | Foto Michal Orsava, Michaela Lovecká

Štítky Michal Orsava, video, Harry Potter, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Česko, Michael Knight, Donald Trump, Tom Hanks, projekt, Sám doma, Brno, Jiří Ovčáček, Luboš Ondráček

VIDEO: Miloš Zeman jako Albus Bumbál. Brněnští kouzelníci Orsava a Lovecká vytvořili další geniální video  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.