Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Votroci nadělovali na Dětské klinice Fakultní nemocnice

Zatímco ostatní děti čekaly na příchod Mikuláše, čerta a anděla doma, jsou i ty méně šťastné, které zrovna v těchto dnech musejí ležet v nemocnici. Právě těm se Votroci rozhodli pobyt na lůžku aspoň trochu zpříjemnit – a vyrazili mezi ně nadělovat v přestrojení za Mikuláše, čerta a anděla.

Bílý plnovous a berlu na sebe vzal Jakub Martinec, křídla navlékl Daniel Finěk a čertovské rohy nasadil Jiří Miker – a společně vyrazili na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde rozdali několika desítkám pacientů balíčky s koledou a podepsané kartičky.

Došlo i k několika zajímavým situacím: například když převlečení mladíci, kteří ještě nedávno hráli za dorost, vešli do pokoje, v němž ležely dvě sedmnáctileté pacientky. Ty měly ze tří postav pochopitelně spíš legraci, ale menší děti reagovaly, jak by se očekávalo. Fotbalisty zaskočil i zhruba desetiletý kluk, který místo odříkání básničky šel do skříně, vyndal z ní kytaru a hráčům předvedl menší koncert velmi vysoké úrovně. „Ten nás hodně překvapil. Celkově byly děti hodné, vypadalo to, že měli z naší návštěvy radost,“ usmíval se Martinec.

To dokládá i jeden devítiletý kluk, který si za básničku od Votroků balíček vykoledoval. „Jsou moc fajn, že přišli. Když mi řekli, že jsou fotbalisté, hodně mě to překvapilo. Řekl jsem si, že se určitě někdy podívám, jak hrají,“ slíbil.

Tisková zpráva | Foto FC Hradec Králové

Štítky Votroci, fotbal, čert, Mikuláš, nadílka, Jakub Martinec, Daniel Finěk, Fakultní nemocnice Hradec Králové, nemocnice

VIDEO: Votroci nadělovali na Dětské klinice Fakultní nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.