Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Velké a Masarykovo náměstí zdobí vánoční stromy

Velké a Masarykovo náměstí od dnešního dopoledne zdobí vánoční stromy. Před Katedrálu svatého Ducha byla kolem deváté hodiny dopravena jedle z Pouchova, před sochu Tomáše Garrigua Masaryka právě instalují jedli z Malšovic. V následujících dnech budou oba "velikáni" zdobeni a rozzáří se o první adventní neděli 2. prosince. Zítra se stromu dočká ještě náměstí 28. října.

Nejsložitěji se prý hledá strom pro Masarykovo náměstí, kde je zapotřebí největší kotevní systém. Po odvětvení a zapuštění části kmene do země přijde téměř o čtyři metry své výšky. Tento strom proto musí měřit minimálně 18 metrů, ten letošní je z Malšovic.

Technické služby začaly s přípravou slavnostní vánoční výzdoby v Hradci Králové už v říjnu, stejně jako v minuých letech. Světelné dekorace procházejí kontrolou, údržbou a postupně jsou instalovány na celém území města.

Na každoroční výzvu k darování vzrostlých vánočních stromů dostávají technické služby desítky nabídek. „Letos jsme získali dvě jedle ojíněné z Hradce Králové, které ozdobí Velké náměstí a Masarykovo náměstí a jeden smrk ztepilý z nedalekého Štěnkova, který bude umístěn na náměstí 28. října,“ řekl náměstek ředitele technických služeb Daniel Jeřábek. 

Na Masarykově náměstí se vánoční strom slavnostně rozsvítí 2. prosince za účasti primátora, doprovodný program začíná v 16 hodin, strom náměstí osvítí o půl hodiny později.

Instalace jedle na Velkém náměstí

Autoři | Foto T. Vodička, Facebook Statutární město Hradec Králové

Štítky Vánoce, stromy, náměstí, výzdoba, vánoční stromek, Masarykovo náměstí, jedle, strom, Tomáš Garrigue Masaryk, advent, Malšovice, Katedrála svatého Ducha, Pouchov, Hradec Králové, Velké náměstí

FOTO/VIDEO: Velké a Masarykovo náměstí zdobí vánoční stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.