Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fakultní nemocnice upozornila trojicí akcí na problematiku proleženin

Fakultní nemocnice Hradec Králové u příležitosti Světového dne Stop dekubitům (proleženin), který připadá na 15. listopadu, uspořádala tři akce zaměřené na tuto problematiku. Dekubity vznikají u nemocných nejen v domácím prostředí, ale přes veškerou dostupnou péči také u přibližně tří až pěti procent pacientů v nemocnicích.

„Vzhledem k tomu, že následná léčba je velmi finančně i časově náročná a někdy neúspěšná, je třeba o prevenci a moderních postupech léčby dekubitů vzdělávat i laickou veřejnost,“ říká Dana Vaňková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK. Základní prevencí je polohování dlouhodobě ležících pacientů, sledování rizikových míst, péče o pokožku a vyvážený jídelníček.

V hradecké nemocnici se na začátku listopadu uskutečnil seminář na téma Prevence a péče o dekubity pro zdravotnické pracovníky a následně také Kurz pro konzultantky ran. Začátkem listopadu se také uskutečnila akce zaměřené na dekubity, která byla určená pro laickou veřejnost. Zájemci mohli v přízemí Pavilonu interních oborů získat informace o prevenci a možnostech léčby dekubitů. Prohlédnout si mohli i speciální pomůcky, které v prevenci vzniku proleženin pomáhají, jako například ochranné „botičky“ či speciálníobvazové materiály, které si pacienti mohou koupit po schválení revizním lékařem v lékárně.

Tisková zpráva

Štítky FNHK, fakultní nemocnice, proleženiny, Stop dekubitům, nemocnice, proleženina, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Fakultní nemocnice upozornila trojicí akcí na problematiku proleženin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.