Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklobusy v Krkonoších letos svezly přes 40 tisíc lidí

Služeb cyklobusů v Krkonoších v uplynulé letní sezoně využilo rekordních 40 266 cestujících. Téměř každý desátý pasažér si vezl kolo, kterých cyklobusy přepravily 3917, řekla Dáša Palátková ze Svazku města a obcí Krkonoše, který cyklobusovou dopravu v Krkonoších koordinuje. Uplynulá sezona krkonošských cyklobusů byla patnáctou v pořadí.

Síť šesti linek autobusů upravených pro přepravu kol propojuje nejvyšší české hory ze západu na východ a z jihu na sever. Hlavní páteřní linka z Harrachova na Pomezní Boudy měří 118 kilometrů. Dalšími linkami se turisté s koly dostanou například na hřebenovou Špindlerovu boudu, na Horní Mísečky či do Pece pod Sněžkou. „Všechny spoje vykázaly nárůst cestujících v průměru o 1200 osob,“ uvedla Palátková.

Ze statistik přepravených osob je podle ní zřejmé, že návštěvníci i obyvatelé regionu využívají krkonošské cyklobusy jako veřejnou hromadnou dopravu. „Například ze Špindlerova Mlýna, který leží ve střední části hor, je krkonošský cyklobus jedním z mála možných ranních přímých spojů do středisek na západě i na východě Krkonoš,“ uvedla. V červnu jsou cyklobusy v provozu o víkendech, v červenci a srpnu denně. V září jezdí ve čtvrtek a o víkendech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklobus, kolo, bus, doprava, turismus, Krkonoše, Pomezní Boudy, Harrachov, Horní Mísečky, Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn

Cyklobusy v Krkonoších letos svezly přes 40 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.