Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opuštěné chaty jsou častým terčem zlodějů, zabezpečení je nutností

Kvůli nadcházející zimě mnoho lidí nadlouho opouští své chaty a rekreační objekty, kromě úklidu a dalších prací není radno před odjezdem zapomenout také na pořádné zabezpečení. Opuštěné rekreační objekty totiž každoročně lákají zloděje. Každý chalupář by tak, pokud nechce o své věci přijít, měl dodržovat určitá pravidla.

Při pohledu do policejních statistik zjistíme, že od ledna do září tohoto roku vyšetřovali policisté v Královéhradeckém kraji celkem 15 případů krádeží vloupání do rekreačních chat. Za stejné období loňského roku to bylo 37 vloupání. I když počet těchto případů klesl, policie i přesto nabádá k obezřetnosti. Zimní období je navíc mnohem rizikovější, chaty a chalupy bývají opuštěné.

„Podle kriminalistů, věnujících se této problematice, stále platí, aby lidé nepodceňovali vhodné zabezpečení objektů a rovněž aby v dlouhodobě opuštěných obydlích neponechávali cenné věci. Rovněž nabádají k větší všímavosti spoluobčanů, ať už k pohybu podezřelých osob nebo k vozidlům,“ radí mluvčí policie Lenka Burýšková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, varování, chata, chalupa, zloděj, Královéhradecký kraj

Opuštěné chaty jsou častým terčem zlodějů, zabezpečení je nutností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.