Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dušičky otevřou hradecké hřbitovy až do večera

Druhý listopadový den je tradičně vyhrazen památce zesnulých, tedy Dušičkám. Městské hřbitovy jsou již od tohoto týdne otevřeny déle, častěji se pro zájemce otevře i kancelář na kuklenském hřbitově.

Největší nápor na hřbitovech se očekává o víkendu před svátkem, tedy 27. a 28. října. Technické služby, které se o městské hřbitovy starají, však prodloužily jejich otvírací dobu už od pondělí 22. října. „Všechny naše hřbitovy budou mít prodlouženou otevírací dobu až do 4. listopadu, a to od 7 do 20 hodin,” uvedla vedoucí správy městských pohřebišť Technických služeb Hradec Králové Naďa Štěrbová.  Dodala, že více možností bude mít veřejnost i při zařizování věcí v kanceláři na hřbitově v Kuklenách, která bude na přelomu října a listopadu otevřená mnohem častěji než obvykle. V pondělí 29. října a ve středu 31. října sem může veřejnost přijít jako normálně od 8 do 12 a od 13 do 16.30 hodin, mimořádně bude kancelář přístupná ve čtvrtek 1. a v pátek 2. listopadu, a to ve stejných časech.

Na malšovickém lesním hřbitově, kde zatím chybí zázemí pro veřejnost, už od 20. října stojí mobilní záchody, které zde vydrží až do 4. listopadu. „Do doby, než bude u vstupu na hřbitov postaven objekt se zázemím pro veřejnost a řidiče MHD, zde není jiná možnost, než používat mobilní WC,“ vysvětlil náměstek ředitele technických služeb Daniel Jeřábek.

Dopravní podnik posílí v dušičkovém čase dopravu do oblastí s největšími hřbitovy. Výrazně posílena bude 27. a 28. října a poté 2., 3. a 4. listopadu doprava na malšovický lesní hřbitov. Všechny spoje linky číslo 9 s odjezdem z terminálu od 8 do 16 hodin budou jezdit až na konečnou zastávku Lesní hřbitov, přičemž dopravu obstarají velkokapacitní kloubové autobusy. Kloubové vozy dopravní podnik nasadí v nejfrekventovanějších dnech také na linku číslo 3 do Kuklen.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Dušičky, svátek, hřbitov, úmrtí, doprava, Kukleny, Hradec Králové

Dušičky otevřou hradecké hřbitovy až do večera  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.